viernes, 4 de diciembre de 2009

LA MEMORIA HISTORICA

LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA PENDENT A VILASSAR DE MAR
La regidoria de Cultura del nostre Ajuntament ha consultat la ciutadania i els historiadors locals per aprovar pel Ple Municipal el donar nom a 9 espais públics de la nostra població. Un servidor com a ciutadà va tenir la gosadia de formular propostes sobre persones vinculades a la cultura  nacional (Teresa Pàmies i Beltrán, Gregori López Raimundo, Alfons Carles Comín, Manuel Vázquez Montalbán, Ovidi Montllor i Mengual). Tots ells van participar amb el seu compromís a la recuperació de les llibertats. Igualment vaig tenir la gosadia de proposar a Joan Manent i Garrido i a Josep Vehils i Armengol, regidor d'aquesta població el 1938, tots del PSUC i morts a l'exili.
Pel contrari, tots els Regidors i Regidores en el Ple Municipal del 26 de novembre van aprovar per unanimitat un llistat de personatges (algun mossèn, un notari massó) o personatges entranyables.
Un servidor va proposar i va votar en Ple Municipal donar noms de polítics a espais públics (Ernest Lluch, Lluís Companys o president Tarradellas) Quan ens perdonaran el fet d'haver lluitat per les llibertats de Catalunya des de les files comunistes del PSUC? La recuperació de la memòria col·lectiva serà llarga, sobretot amb polítics que no tenen passat polític i un present i un futur confús.

No hay comentarios: