lunes, 18 de febrero de 2008

CONVEIO FIGURANTES

ACTA ACORD FIGURANTS (4)


Data reunió: 15 d’octubre de 2007
Lloc: DGRL Departament de Treball


ASSISTENTS:

Presidenta:

Àngels Cuadrada Basquens

Representació social:

José Vargas (CCOO)
Javier Julià (CCOO)
Vicente Izquierdo (CCOO)
Jordi Jardí Pasqual (Ass. Figurants-UGT)
José Antonio Gerona Ferrer (Fes-UGT)
Mª Rosa Herrera Gual (Fes-UGT)
Miguel Ángel Ibañez

Representació empresarial:

Montserrat Bou i Sala (Barcelona Audiovisual)
Joan Bas i Vinyals (APIC)
Mª Victòria de Villanueva (PAC)
Alejandra Medina (PAC)
Carles José i Solsona (APIC)
Javier López López (PAC)



Oberta la sessió, es segueix treballant en base a la proposta de la representació patronal i es continua amb l’article relatiu a la jornada, el qual no va quedar tancat en la darrera sessió. Després de les diferents intervencions, s’acorda el redactat dels següents articles:


Article 7. Jornada

La jornada laboral diària de caràcter continu serà de vuit hores, amb una interrupció de 15 minuts. El productor podrà optar per la jornada partida amb un total de nou hores diàries, amb una interrupció de seixanta minuts per a descans, que no es comptabilitzarà com a hora treballada. L’excés de jornada fins les dotze hores tindrà la consideració d’hores extres.

La jornada laboral –que podrà tenir lloc dins les 24h. de cada dia i durant els set dies de la setmana- començarà en l’hora en què el figurant sigui citat per intervenir en el rodatge, amb independència de l’hora en la qual comenci realment la gravació de la seva actuació o interpretació.

En les gravacions o rodatges en exteriors, no es computarà com a jornada laboral el temps de desplaçament entre la seu de la productora i el punt de treball, fins a un màxim d’una hora i mitja entre l’anada i tornada.

El temps d’interrupció mínim entre la fi de la jornada de rodatge d’un figurant i el començament de la següent no podrà ser inferior a dotze hores.

El descans setmanal mínim serà de 36 hores continuades.

Durant les sessions, setmanes o temps determinat de la vigència del contracte, el figurant quedarà a disposició de la producció, incloent fins i tot nits, si així ho imposés el règim de treball.

Article 8. Condicions laborals

Dietes.- (Pendent introduir una frase que faci referència a l’obligació de dispensar unes condicions dignes als figurants en els moments d’espera o en els àpats) Quan l’horari previst per a la feina ultrapassi les 9 hores, qualsevol que sigui l’hora de la citació, el productor estarà obligat a facilitar el dinar, de la mateixa qualitat i quantitat que per a la resta de l’equip artístic i tècnic, sempre que resulti possible. En cas contrari, el productor podrà optar entre subministrar una borsa de catering, amb un contingut d’una qualitat equivalent a un menú d’11’30 euros, o bé una compensació econòmica d’11’30 euros.

Desplaçament.- Amb caràcter general, l’empresa facilitarà el transport dels figurants. Excepcionalment, el figurant podrà, previ consentiment escrit del productor, utilitzar com a mitjà de transport el seu propi automòbil, percebent en l'esmentat cas la quantitat mínima fixada pel Ministeri d’Economia i Hisenda, exempta de tributar que, per l’any 2007, és de 0’19 euros, a més dels peatges corresponents, prèvia presentació dels comprovants.

Contractació i forma de pagament.- Els contractes de treball hauran de ser subscrits pel productor i el figurant, bé directament o bé mitjançant ETT. El pagament de la nòmina s’efectuarà, com a molt tard, mensualment amb el lliurament d’aquesta.

Article 9. Vigència

Aquest acord entrarà en vigor el dia .. de .. de 2008, prorrogant-se en els seus propis termes d'any en any, sempre que no es denunciï la seva vigència per una de les parts signants del mateix, i fins que el col·lectiu dels figurants puguin adherir-se al Conveni col·lectiu estatal regulador de les relacions laborals entre els productors d’obres audiovisuals i els actors que hi presten els seus serveis.



Article 10. Comissió de seguiment

La Comissió es reunirà un cop a l’any, amb caràcter ordinari, per elaborar les taules salarials i les respondre les consultes que es puguin rebre.
En cas de consultes urgents, es convocarà extraordinàriament per a la seva resolució.


Article 11. Tribunal Laboral de Catalunya (TLC)

Ambdues parts pactaran expressament la submissió al TLC per a la resolució dels conflictes col·lectius.


A continuació s’entra a discutir l’apartat econòmic però, atès que les posicions de les parts estan encara distanciades, s’opta per obrir un període de reflexió per tal de formular consultes i reformular propostes.

També queda pendent d’aclarir el redactat del segon paràgraf de l’article sobre la jornada, relatiu a la prolongació d’aquesta.

Exhaurit el temps de negociació, se signa l’acta de la reunió precedent, que es signa per part dels representants de cada organització i la presidenta de l’Acord, i es fixa el dia 6 de novembre, a les 10 hores, com a data per a la propera reunió.

No hay comentarios: